Gem de afine

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 13 Iul 2011 | 5716 vizualizari

 

Am mancat prima data gem de afine anul trecut de la mama prietenului meu si mi-a placuuut de nuuuuma :D Asa ca buni a "dat comanda" de afine la o femeie din sat si ne-am apucat de treaba cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg afine
  • 2 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine:

Spalam afinele bine si scapam de eventualele frunzulite, apoi le punem pe foc intr-o oala mare cu tot cu zaharul. Le lasam sa fiarba pana scade sucul indeajuns, dar din cand in cand merita verificat luand cate o lingura pe o farfurie. Gemul se ingroasa destul cand se raceste chiar daca pare prea luung in oala :)

TIPS-URI

1

Noi l-am pregatit pe soba, cu o tigla sub oala, altfel se prindea de vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine